Elhelyezkedés

Itt vagyunk. Szállodánk a város mértani középpontjában van, de ezen túl, minden ami Budapestet vonzó célponttá teszi, pár perc gyaloglással elérhető. Érkezéskor, vagy ha messzebb lévő cél felé indulsz, pár száz méterre tőlünk találod a Deák téri metró megállót, amin Budapest összes metróvonala áthalad. A szálloda épülete mellett van Budapest legnagyobb bevásárló-, sétáló-utcája. Itt az év különböző időszakaiban -például karácsony előtt- kirakodóvásárok, koncertek színesítik a kínálatot. Tíz perc sétával a Duna partján lévő promenádra érünk, felejthetetlen kilátással a budai Várra és a folyón átívelő kilenc különböző stílusú hídra. A folyó mentén északra haladva megtaláljuk a Parlamentet, ami Európa második legnagyobb törvényhozási céllal épült épülete. Budapest rendkívül gazdag múzeumokban, ezek gyűjteményei és kiállítóhelyei mind szállodánk egy-két kilóméteres körzetében vannak, mint például a Nemzeti Múzeum, vagy a Szépművészeti Galéria. A hotelnek otthont adó kerület a modern nemzetközi kínálattal hódító üzletek óriási választéka mellett, műkereskedők galériáit és antikvitás boltok tucatjait is kínálja. A Belváros, ahogy lakói egymás között hívják, eklektikus gazdagsággal fogadja vendégeit épületei lenyűgöző látványával. A Bazilikától csak néhány percre Európa legnagyobb Zsinagógája látható, de jól megférnek itt a több száz éves szobordíszes épületek a hipermodern, csupaüveg ötcsillagos szállodákkal is.

A kerület Budapest gasztronómiai központja is egyben, két Michelin csillagos étterem mellett több száz kitűnő és nem utolsó sorban megfizethető áru étterem, kávézó, cukrászda várja vendégeit. Találunk helyi specialitásokat kínáló helyeket szép számmal, de a világ összes konyhája is jelen van itt, a thai ételektől az amerikai gyorséttermekig. Mintegy tíz perces gyaloglással elérhető Budapest legújabb, és talán az utóbbi időben legvonzóbb attrakciója, a Bulinegyedként emlegetett városrész, ami méltán lett az elmúlt néhány év során a világ egyik legkívánatosabb úticélja. A régi Zsidónegyed kiürült épületeiben, utcáiban utánozhatatlan hangulatú éttermek, mulatók, kávézók, koncerttermek, kiállítóhelyek százait találod, amelyek éjjel-nappal várják a kikapcsolódni, szórakozni, bulizni vágyókat.

És még egy érv a sor végére, hogy miért gyere el hozzánk: a nemrégiben hosszasan Budapesten filmet forgató Tom Hanks írta egy twitter bejegyzésben, hogy ez a gyönyörű város éjjel-nappal olyan biztonságos mindenki számára, amilyet még sehol máshol nem látott a világon. Várunk tehát, hogy mindezt megmutathassuk neked is!